Riad Nassim Fès Marokko

Riad Nassim, Fez en Booking.com

Half februari, de vlucht is geboekt. Nu alleen nog 'even' een slaapplaats regelen.

Slapen in de medina

Bij vorige stedentrips vonden we onze slaapplaats vrijwel altijd via Hostelworld (lees: een privékamer met 2 eenpersoonsbedden) in het centrum van de stad. Handig maar vooral betaalbaar. Ook in Fès dachten we op deze manier onze accommodatie te vinden. Al snel bleek dat het overnachten in een riad binnen de muren van de medina een 'must' was. En zo kwamen we via Booking.com terecht bij Riad Nassim.

Nog nooit hadden we zo snel een accommodatie gevonden en geboekt. Het dakterras met uitzicht over de medina en de hamam gecombineerd met het tarief per nacht was onweerstaanbaar.

Wat is een riad?

Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een atrium of binnentuin. Het woord riad komt van het Arabische woord ryad dat tuin betekent. Riads waren de huizen van het rijkere deel van de burgerij. Deze staan vaak in de oude, ommuurde delen van de stad (de medina) maar komen ook voor op het platteland.

Een stukje quote van Wikipedia, meer lees je hier.

Riad Nassim

In de medina kostte het even wat moeite om Riad Nassim te vinden. Een jongetje bleek feilloos de weg te weten waardoor er wat snoepgoed van eigenaar verwisselde. Eenmaal binnen waren we een soort van sprakeloos. Hoe kon een slecht onderhouden gebouw aan de buitenkant er aan de binnenkant uitzien? Nou gewoon zo:

Riad Nassim Fès Marokko

Nadat we verwelkomd werden met verse muntthee was het ook meteen duidelijk dat ons tempo niet het Marokkaanse tempo was. Dat we een tandje terug moesten doen en ons – soms – moesten overgeven aan het 'niets'.

Onze kamer was aangrenzend aan het dakterras, zeer minimalistisch ingericht met 2 eenpersoonsbedden en 1 stoel. De badkamer was functioneel met douche, toilet en wasbak. We voelden ons overigens niet geroepen om de al aanwezige haren uit de wasbak te verwijderen …

De rioollucht die uit het doucheputje kwam, verdween gelukkig wanneer er gelucht werd. Dit bleek ook een goede voedingsbodem te zijn voor de kakkerlak die onze kamer onveilig maakte.

Van de airconditioning ontbrak de afstandbediening maar die zal ongetwijfeld ergens aanwezig zijn geweest. Voor nu was de temperatuur prima, overdag een graad of 25 en 's nachts een graad of 10 koeler. In de week na ons verblijf werd er een temperatuur van tegen de 40 graden verwacht. Dakterras + plat dak + 40 graden = geen goede combi. Je kunt dan beter voor een duurdere kamer kiezen die wat verdiepingen lager ligt.

Het uitzicht vanaf het dakterras was fenomenaal. Je kon blijven kijken. Uren lang. En het mooie was dat we hier ook mochten ontbijten. 's Ochtends in het zonnetje. Genieten in zijn puurste vorm.

Riad Nassim Fès Marokko

Wifi was overal in het riad aanwezig. De retourvlucht inchecken en de boardingpass uitprinten was dan weer niet mogelijk. Hiervoor kwamen we in een internetcafé terecht. Zo vies, zo'n onveilige verbinding en zooooo 2000.

* Note to self: voortaan gewoon een betaalde, gereserveerde stoel boeken en vooraf – THUIS – inchecken.

De genoemde faciliteiten op de website zou ik met een korreltje grote korrel zout nemen ;)

En toch, ALS ik terug zou gaan naar Fès, zou ik dit riad gewoon weer boeken. Gewoon omdat het kan. Met de prijs-kwaliteit verhouding is namelijk helemaal niets mis.

 

Ontvang € 15,00 retour na een verblijf - waar dan ook - geboekt bij Booking.com

Op het moment dat wij riad Nassim hebben geboekt, was de website van Booking.com de goedkoopste aanbieder. En nog steeds. De prijzen bij andere prijsvergelijkers liggen beduidend hoger.

Wil je bij het boeken van een accommodatie - waar dan ook - nog goedkoper uit zijn, gebruik deze link: www.booking.com. Je ontvangt, ná het verblijf in de accommodatie, € 15,00 retour van Booking.com
Wil je meer over deze actie weten, check dan even de algemene voorwaarden van Booking.com.

 

Update 28 februari 2019:

Riad Nassim is helaas niet meer te boeken via Booking.com. Maar niet getreurd, via de onderstaande websites kan óók jouw bedje zomaar in Riad Nassim staan:

 

Blader door de foto's

Wij zijn nog steeds enthousiast over Riad Nassim en misschien jij ook na het zien van onze foto's ;)

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place