53e OLAT Winterserie Mariaheide

53e OLAT Winterserie Mariaheide

Al verschillende jaren hebben E. en ik een aantal wandelingen die we – bij voorkeur met droog weer – willen lopen. De Winterwandeltocht, de Snerttocht in Schaijk en het Walking Event De Maashorst zijn daar onderdeel van. Voorwaarde is dat het een beetje in onze omgeving is.

Maar er worden veel meer wandeltochten georganiseerd en zo werd ik anderhalve week geleden getipt over de 53e OLAT Winterserie met start in Mariaheide.

Deze zondagochtend was het koud (lees: de autoruiten hadden een speciale behandeling nodig ;) ), maar het was heerlijk buiten. Zonnetje en vrijwel windstil. Op de Facebookpagina van W.S.V. OLAT lees ik dat maar liefst 1213 mensen de stoute wandelschoenen hebben aangetrokken om afstanden tussen de 10 en 40 km af te leggen.

Onze route van 10 12 km

Route OLAT Mariaheide

Enthousiast waren we gestart en streepten keurig de punten af die we gepasseerd waren. Iets met ervaringen uit het verleden, dwalen tijdens een wandeltocht en dan niet meer weten waar je bent. Een snel passerende meneer verzekerde ons ervan dat dit bij tochten van de OLAT echt niet nodig was. Beter bewegwijzerde wandelingen kende hij niet. En zo verdwenen pen en papier in de jaszak.

De meneer had gelijk, de route was perfect aangegeven. Tot in Veghel, na het passeren van de A50. Dáár ging het voor ons en vele anderen mis. Het zal wel zo'n klassiek 'schaap over de dam-gevalletje' zijn geweest, maar spontaan waren de routebordjes verdwenen. Ik ga er van uit dat we een bordje over het hoofd hebben gezien en zijn blindelings achter andere wandelaars aan gelopen want ja, pen en papier in de jaszak hè.

Achteraf denk ik dat we punt 193, en daarmee een ander stuk van het Duits lijntje, hebben gemist.

Organisatie: W.S.V. OLAT

Agenda: www.wandel.nl

 

  

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place