Breda: lunch, shoppen, bier & ballen

Breda: lunch, shoppen, bier & ballen

Gister was het weer tijd voor een dagje met dochter C. in haar woonplaats Breda. Dat was al weer even geleden en ik had haar een lunch voor haar verjaardag beloofd. Die verjaardag was op 1 juli. Ruim op tijd dus. Voor de volgende verjaardag ;)

Een beetje aangestoken door M. wordt er tegenwoordig nog meer naar de goedkoopste manier(en) van reizen, eten en doen gezocht. En dat lukt aardig. Het begint al met de vergelijking: ga ik met de auto of met het openbaar vervoer?

Breda

Benzinekosten & parkeren

De afstand tussen haar en mijn bedje bedraagt 85 km. Tel daarbij de 4 km naar het restaurant bij op en je zit op 89 km enkele reis. Benzinekosten zijn dan € 19,00. Parkeren is niet gratis, maar met een dagkaart van € 4,00 beperk je de kosten. Toch ben je dan € 23,00 kwijt om 'even' heen en weer te gaan.

Dagkaart Arriva

Met dank aan moeder H. krijg ik elk jaar de thuisagenda van de Postcode Loterij met voordeelcoupons waarvan er één geldig is op zaterdag of zondag bij Arriva Nederland. Een dagkaart voor de bus is dan € 5,00.

Dagretour trein

Eind vorige maand kreeg ik van de NS de volgende mail in mijn mailbox: Het Seizoensretour: in 3 seizoenen de leukste steden al voor € 33. Het stemmetje in mijn hoofd zei dat ik deze mail nog niet in de prullenbak mocht deponeren en nu heb ik nog 2 keer een dagretour over voor januari/februari en maart/april. Kosten: € 11,00 per kaartje.
Tot 31 december 2017 was het mogelijk om het seizoensretour bestellen.

Win-Win

De keuze was niet moeilijk. Met het openbaar vervoer ben ik naar Breda gegaan: openbaar vervoer (€ 16) vs auto (€ 23) = € 7 minder uitgeven. Een echte win-win situatie zou je zeggen. Het slechte nieuws, alle winst is ook allemaal weer op ...

De Saeck Mediteraans restaurant

Toen de datum eenmaal was geprikt, moest er een leuk restaurant met uiteraard een nog leukere deal gezocht worden. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Groupon. Ik heb me laten verrassen door de chef en ik kan je zeggen, er is hé-lé-maal niets mis met deze aanbieding! Kijk maar eens in de lunchkaart.

Het was alleen nog een dingetje hoe laat we zouden reserveren. Half 2 bleek voor C. een mooie tijd na 2 dagen VJ-en op Sensation Waailand. Toch konden we nog even wat winkels binnen wippen voordat we in de bus naar Ginnekenweg 262 stapten.

Breda - restaurant De Saeck

Bron foto

Breda - restaurant De Saeck

Breda - restaurant De Saeck

Breda - restaurant De Saeck

Breda - restaurant De Saeck

Breda - restaurant De Saeck

Restaurant De Saeck
Ginnekenweg 262
4835 NK Breda
Tel: 076 - 5654095
www.restaurantdesaeck.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanbieding via Groupon: www.groupon.nl/restaurant-de-saeck

Suikerkist

Na nog meer shoppen en old school analoge fotorolletjes inleveren was het tijd voor bier. En ballen. Maar op zondag is het druk. Ook in de cafés en we komen bij de Suikerkist uit. Voldoende plaats en het geluidsniveau van de muziek was prima, er kon zelfs gewoon een gesprek gevoerd worden. Hoe bijzonder ;)

Breda - Suikerkist

MP Breda 008 2017 11 19 16.34.23

Nieuwsgierig geworden door de uitgebreide gin & tonic kaart hebben we de stoute schoenen aangetrokken. Voor beiden een onbekend terrein waarbij we ons behoorlijk verkeken op de prijs. Naast het tarief wat genoemd stond, werd de tonic apart in rekening gebracht. Wisten wij veel * slik *

MP Breda 010 2017 11 19 18.20.40

Maar het smaakte prima, dat dan weer wel.

Suikerkist
Havermarkt 2
4811 WG Breda
Tel: 076 – 3031141
www.suikerkist.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place