LMD2019@Volkel - Air Power Demo Team

Impressie vliegshows op de Luchtmachtdagen 2019 in Volkel

Natuurlijk waren het niet alleen de Red Arrows en Patrouille Suisse die ik gezien heb op de Luchtmachtdagen. Hier vind je een overzicht van de bijdrage van de verschillende deelnemende landen: www.defensiedagen.nl/vliegshows-luchtmachtdagen. Uiteraard is hiervan ook het één en ander op de digitale plaat vastgelegd.

Air Power Demo

Tijdens de Air Power Demo, hét visitekaartje van de Nederlandse Luchtmacht, laten straaljagers, helikopters, een vrachtvliegtuig en parachutisten op een spectaculaire manier zien hoe een aanvalsoperatie kan verlopen. Indrukwekkend om te zien. En te horen.
Tijdens deze demo was ook de F-35, a.k.a. de Joint Strike Fighter (JSF), zowel in de lucht en bij de static show op de grond te bewonderen. Ze vervangen op termijn alle F-16’s in Leeuwarden en Volkel. De officiële naam is F-35 Lightning II.

Overige shows

Er waren meer shows, maar daar raak ik het spoor een ietwat bijster. De timetable op de app werd niet altijd bijgewerkt en mijn kennis ontbreekt om hier de juiste vliegtuigen of teams te benoemen. Daarnaast waren deze, over het algemeen solo shows, voor mij lastig om te fotograferen. Met croppen kom je een heel eind, maar het feit ‘te weinig mm’ van mijn lens blijft ;)

Gehoorbescherming

Op verschillende plaatsen op het terrein werden gratis oordoppen ter beschikking gesteld voor de bezoekers. Dat was nodig. Hard nodig. Het geluid van straaljagers (vraag me niet welke types) dreunde soms zo hard, dat zelfs je lichaam ervan trilde.
En ja, ik stond vooraan. Maar ik heb ook rond gelopen. Mezelf verbaasd.

Hoe kan het dat er nog zoveel mensen, volwassenen maar ook héél véél kleine kinderen, geen gehoorbescherming dragen?
On-be-grij-pe-lijk!

App Luchtmachtdagen 2019

De tijdstippen en shows van de vrijdag en zaterdag kun je nog even nalezen in de app, maar ik ben bang dat dit nog tijdelijk beschikbaar is:

Impressie overige vliegshows vrijdag 14 juni 2019

Impressie overige vliegshows zaterdag 15 juni 2019

 

* Alle foto's zijn gemaakt met de Panasonic Lumix G7 met 14-140mm lens en bewerkt met Adobe Lightroom.

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place